Тиждень української мови та літератури

З 2 березня по 6 березня пройшов тиждень української мови та літератури

/Files/images/DSC08033.JPG Уже традиційно у перші дні березня в нашій школі урочисто проходить Тиждень української мови та літератури.

Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є. Метою всіх проведених заходів було: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

/Files/images/DSC08078.JPG 2 березня пройшла загальношкільна лінійка, на якій вчителі Котова О.В. та Міненко Н.І. урочисто оголосили про відкриття Тижня української мови та літератури , ознайомили з основними заходами, закликали брати активну участь як учнів, так і вчителів. А також розповіли про заснування Дня української писемності та мови. На лінійці учні мали змогу продемонструвати свої вміння та кмітливість у розгадуванні літературних загадок (1-11 кл.)

Звичайно, було сказано й про заохочування у вигляді солодощів та гарних оцінок найактивнішим, найсумліннішим та переможцям, адже будь який захід у школі є частиною навчального процесу.

3 березня було проведено VI Всеукраїнську українознавчу гру “СОНЯШНИК” для учнів 1-11 кл.

А також брейн-ринг «Ігри патріотів». Метою даного заходу було збудити прагнення учнів продемонструвати свої знання та вміння з української мови, спонукати їх до творчої праці; розвивати уміння учнів застосовувати свої знання в незвичайних ситуаціях; виховувати повагу до барвистого рідного слова. У грі прийняли участь збірні (5-9кл.)2команди: «Жовті» та «Блакитні». Вони відповіли на 18 запитань з різних розділів мовознавства,а також на питання різних категорій. Найбільше дітям сподобався конкурс «Серце співає» За результатами гри перемогу отримала команда «Жовті».

4 березня в учнів 7 та 8 кл.була нагода позмагатися в інтелектуальній вікторині

«Я люблю УКРАЇНУ»,яку провела Котова О.В. Переможцями стали учні 7кл.

5 березня було проведено колективну інтелектуальну гру «Філологічний експрес».

(5-11кл.)Мета гри - тренувати мовленнєву пам'ять, розвивати творчі здібності і фантазію учнів, розвивати вміння учнів працювати у команді;виховувати любов до рідного слова. Кожен клас отримав карту-маршрут,де накреслені схеми кабінетів в які учні повинні прибути. Діти тримаючись за руки, ланцюжком прямують до зупинки,де відповідають на запитання. Переможцями цієї гри стали учні 7 кл.

Цього ж дня було проведено інтелектуальну вікторину «Знавці української мови». Цей захід проводився з метою нагадати учням основні віхи Скорботного календаря української мови, донести дітям волелюбний дух патріота української державності, виховувати в учнів відданість рідним традиціям, дбайливе ставлення до культурних надбань українського народу,сприяти вихованню в учнів любові до рідної мови, прагнення володіти українською літературною мовою. Виховувати любов до рідної мови, до України. У цікавій формі проходили змагання команд «Патріоти» та «Українці» - збірні 5-8кл. Учні співали пісні, розповідали гуморески, скоромовки. Показали свої знання фразеології, виписуючи сталі вирази з вірша «Мовний сад».Завітала у гості й Муза творчості: з поданих слів учасники складали прислів'я-речення, писали міні-твір «За що я люблю рідну мову», складали сенкан із ключовим словом «мова». Перемогу одержала команда «Патріоти».

Протягом тижня учні мали змогу продемонструвати свої вміння та кмітливість у розгадуванні ребусів,кросвордів,літературних загадок. Найкраще виконав це завдання учень 6кл. Сільванович О.

Одним із найцікавіших заходів у рамках Тижня української мови та літератури стала конкурсна виставка стіннівок та малюнків присвячених українській мові.

Завершальним акордом свята рідного слова в нашій школі стало закриття Тижня української мови. Пролунали теплі й щирі слова про рідну мову. У рамках закриття відбулася церемонія нагородження переможців різних конкурсів, змагань. Ними стали учні майже всіх класів, кожен з яких так чи інакше долучився до проведення заходів.

Кiлькiсть переглядiв: 120

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.